Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z mizuną i pomidorkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mizuna 2 garście
pomidorki koktajlowe 7 szt
kwiaty cukinii 3 szt
ser feta 50 g
mąka pszenna 1 łyżka
masło do smażenia
sól i pieprz do smaku
ser cheddar do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z mizuną i pomidorkami

Kroki postępowania

1
Mizunę drobno pokroić, zamiast mizuny można użyć szpinaku.
Krok 1 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto
2
Pomidorki przekroić na pół, z kwiatów cukinii usunąć pręciki.
Krok 2 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto
3
Jajka roztrzepać z mąką widelcem, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto
4
Mizunę przesmażyć na patelni na maśle aby zmniejszyła objętość.
Krok 4 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto
5
Następnie wlać masę jajeczną, patelnię cały czas trzymać na ogniu i układać pozostałe składniki. Najpierw ułożyć pokrojone pomidorki i kwiaty cukinii.
Krok 5 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto
6
Następnie rozkruszyć fetę i posypać startym cheddarem.
Krok 6 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto
7
Potem patelnię wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 15-20 minut aż masa się całkowicie zetnie. Oczywiście używamy patelni w której możemy zapiekać w piekarniku lub ma odłączaną rączkę.
Krok 7 - Frittata z mizuną i pomidorkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 13.08.2014 17:24
Smakowita.
Ania84 13.08.2014 17:14
ja też bym porwała kawałeczek :)
mysza75 13.08.2014 13:10
ale dobra, zjadłabym całą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak