Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z białą kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 jajek
1 surowa biała kiełbasa
1 mała czerwona cebula
mała garść rukoli
1 łyżka poszatkowanego szczypiorku
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z białą kiełbasą

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni - grzanie góra. Z kiełbasy wyciskamy kawałki surowej kiełbasy (każdy wielkości mniej więcej orzecha włoskiego), wrzucamy na patelnię (bez tłuszczu) i rumienimy. Po chwili dorzucamy do niej pokrojoną w piórka cebulę, smażymy minutę. Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy je widelcem, dodajemy sól. Zalewamy kiełbasę i na wolnym ogniu smażymy około 3 minut. Ja mam patelnię, którą mogę włożyć do piekarnika, więc po tych 3 minutach, wkładam patelnię i piekę całość do upieczenia się górnej części frittaty. Trwa to około 10 minut. Przed podaniem wszystko posypujemy szczypiorkiem, rukolą i dodajemy świeżo mielony pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.03.2017 20:03
na pewno bym się dała skusić takim pysznościom
AZgotuj 28.02.2017 09:40
Wygląda bardzo smacznie!
Renata9 27.02.2017 21:27
Znakomite śniadanko :-)
Edith85 27.02.2017 21:04
Smakowite danie
ilka01 27.02.2017 20:56
pyszności :)
wwwiolka 27.02.2017 20:32
Bardzo fajny przepis.
agnieszka214 27.02.2017 17:58
Lubię takie pysznosci
cukiereczek 27.02.2017 17:29
po prostu SUPER
Wafelek2601 27.02.2017 16:37
Pysznie wygląda
Wiktoria29 27.02.2017 16:37
zjadłabym....
bertpvd 27.02.2017 15:58
uwielbiam takie połączenie smaków
IZABELA29 27.02.2017 15:30
Pysznie wygląda
Agnieszka-87-25 27.02.2017 15:25
bardzo pyszna
Futka 27.02.2017 13:29
Wspaniałości! Prezentuje się bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak