Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frappe z lodów orzechowych, amaretti i orzechów włoskich

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody orzechowe 400 g
mleko 200 ml
lód 10-15 kostek
orzechy włoskie 50-100 g
ciastka 5 migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Frappe z lodów orzechowych, amaretti i orzechów włoskich

1.Kostki lodu wrzucić do blendera, zmiksować;
2.Dodać orzechy włoskie i ponownie zmiksować;
3.Dodać ciastka amaretti oraz lody ponownie chwile zmiksować;
4.Na samym końcu dodawać mleko stopniowo i miksować regulując przy tym gęstość frappe;
5.Przelać do szklanek lub pucharków; Udekorwać dowolnie i podawać natychmiast;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 27.11.2013 07:14
ależ cudowne!
Klausia 28.10.2013 22:08
bajka, deser wspaniały :)
Malinka 29.09.2013 12:37
Rewelacyjny deserek! Zjadłabym bardzo chętnie!
gosia56 28.07.2013 17:29
ale pysznośc
Alex_M 24.07.2013 09:45
wygląda przepysznie!
Łucja 21.07.2013 12:36
pięknie się prezentuje taki deserek :)
Kasia35 21.07.2013 08:01
Brzmi wyśmienicie
migotka28 20.07.2013 22:01
wspaniały deser
caralajna 20.07.2013 19:17
zdecydowanie moje smaki, mniam
Mniam 20.07.2013 17:30
To są moje smaki!
Smaczna_B 20.07.2013 16:48
mniam,mniam,jakie pychotki!
msmors 20.07.2013 16:05
deser I klasa
adelajda 20.07.2013 15:49
smaczne !!!!
Janina 20.07.2013 15:44
Ale by się zjadło;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak