Fransuskie ślimaki z szynką i serem na pikantnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • keczup pikantny

    4 łyzki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
  • ser mozarella

    150 gram
  • szynka

    12 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Keczup z przyprawami dokładnie mieszamy. Ciasto rozwijamy i smarujemy powstałym sosem. Następnie całe ciasto posypujemy tartą mozzarellą a na niej układamy plastry szynki. Całość zawijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy ostrym nożem na 1 cm plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. 5 minut przed końcem można wyłączyć pieczenie od dołu żeby się ser nie przypalił.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarysiaB 05.01.2017 21:40
super przekąska
gosia1988 02.01.2017 12:20
smaczna przekąska
Konczi 02.01.2017 12:18
lubię takie przekąski :)
jagoda5913 02.01.2017 12:11
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat