Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fransuskie ślimaki z szynką i serem na pikantnie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
keczup pikantny 4 łyzki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
ser mozarella 150 gram
szynka 12 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Fransuskie ślimaki z szynką i serem na pikantnie

Keczup z przyprawami dokładnie mieszamy. Ciasto rozwijamy i smarujemy powstałym sosem. Następnie całe ciasto posypujemy tartą mozzarellą a na niej układamy plastry szynki. Całość zawijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy ostrym nożem na 1 cm plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. 5 minut przed końcem można wyłączyć pieczenie od dołu żeby się ser nie przypalił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 05.01.2017 21:40
super przekąska
gosia1988 02.01.2017 12:20
smaczna przekąska
Konczi 02.01.2017 12:18
lubię takie przekąski :)
jagoda5913 02.01.2017 12:11
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak