Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
jajko 1 szt
kapusta kiszona 6oo g
grzyby suszone 500 g
cebula 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć, następnie ugotować. i drobno pokroić, nie wylewać wody z gotowania grzybów gdyż dolewam ja do farszu jak jest za suchy.
Kapustę wycisnąć i również ugotować i pokroić
Krok 1 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto
2
Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i zarumienić na patelni. następnie dodajemy do niej drobniutko pokrojone grzyby i chwilkę razem dusimy
Krok 2 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto
3
Grzyby z cebulką łączymy z kapustą doprawiamy do smaku. Otrzymujemy farsz. (taki sam jak do pierogów )
Krok 3 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto
4
Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy na nie gotowy farsz. zwijamy w rulonik
Krok 4 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto
5
rulonik tniemy na mniejsze kawałki i smarujemy rozkłóconym jajkiem
Krok 5 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto
6
tak przygotowane zawijańce układamy na blaszce tworząc odtępy, by się nam nie posklejały
Krok 6 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto
7
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 30-40 min w temperaturze 180 stopni
Krok 7 - FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.01.2016 09:47
bardzo lubię
joannaa24 31.12.2015 16:59
Super lubię takie przekąski
mirosława4 31.12.2015 16:54
świetna przekąska
agnieszka214 31.12.2015 16:29
Bardzo fajna przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak