Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z twarogiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
twaróg 200 g półtłusty
żółtko jajek 2 sztuki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z twarogiem

Kroki postępowania

1
Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem.
Krok 1 - Francuskie z twarogiem foto
2
Do twarogu dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy.
Krok 2 - Francuskie z twarogiem foto
3
Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Francuskie z twarogiem foto
4
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na 8 prostokątów.
Krok 4 - Francuskie z twarogiem foto
5
Na każdym kawałku ciasta ułożyć po trochu serowej masy (na środku).
Krok 5 - Francuskie z twarogiem foto
6
Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół, docisnąć. Ciastka można zostawić w całości, duże lub przekroić jeszcze na pół. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 6 - Francuskie z twarogiem foto
7
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.
Krok 7 - Francuskie z twarogiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 14.10.2014 08:26
idealne do kawki:-)
Natalija 13.10.2014 16:34
ciekawy przepis :)
dodi 13.10.2014 13:43
mniam, mniam
Agata3 13.10.2014 13:17
wyśmienite bułeczki :D
wyattearp 13.10.2014 11:58
super słodkość
mirosława4 13.10.2014 11:33
szybkie do zrobienia i smaczne
norweska20 13.10.2014 10:18
smacznie ..bardzo lubię ciasto francuskie , więc chętnie bym się poczęstowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak