Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z truskawką i czerwoną porzeczką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
truskawki 1 szklanka
porzeczki czerwone 1/2 szklanki
sok truskawkowy 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z truskawką i czerwoną porzeczką

przepis na 4 sztuki.
przygotować 4 foremki.
z ciasta francuskiego wycinam 4 kwadraty,przekładam do foremek tak aby rogi ciasta zwisały na zewnątrz .
z reszty ciasta wycinam foremką 4 serduszka.
wstawiam do nagrzanego piekarnika .
porzeczki i truskawki duszę w rondelku ,mąkę rozpuszczam w soku truskawkowym i dodaję do podduszonych owoców,gotuję do momentu zgęstnienia i odstawiam do ostygnięcia.
kiedy ciastka przestygną przekładam owoce na ciasto ,na górę kładę serduszko z ciasta francuskiego.
Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem.


***************** SMACZNEGO ********************

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 18.02.2014 15:20
ale pyszności ... ;)
mitek111 27.01.2014 20:08
pysznie wyglądają:)
Ania321 27.01.2014 13:14
pyszny deser :)
ssylwiaa 27.01.2014 12:49
fajne ciasteczka ;)
Marta1986 27.01.2014 12:43
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak