Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie tosty z serkiem i borówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
serek naturany śmietankowy 1 opakowanie
borówki
cukier
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie tosty z serkiem i borówkami

Kroki postępowania

1
Wałkujemy na płasko kromki chleba tostowego. Obcinamy wszystkie skórki i smarujemy serkiem. Posypujemy delikatnie cukrem i układamy borówki. Ścisło zwijamy w roladkę i odkładamy.
Krok 1 - Francuskie tosty z serkiem i borówkami foto
2
Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka, dodajemy łyżeczkę cukru i cynamon. Maczamy nasze roladki i od razu wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z każdej ze stron.
Krok 2 - Francuskie tosty z serkiem i borówkami foto
3
Odsączamy na ręczniku papierowy z nadmiaru oleju.
Krok 3 - Francuskie tosty z serkiem i borówkami foto
4
Podajemy ciepłe posypane cukrem pudrem.
Krok 4 - Francuskie tosty z serkiem i borówkami foto
5
A tu propozycja podania;)
Krok 5 - Francuskie tosty z serkiem i borówkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak