Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 op -
polędwica wieprzowa
18 plasterków surowej wędzonej -
mozzarella
200 g tartej -
natka pietruszki
1/2 pęczka posiekanego -
ser sałatkowy
1/2 krążka typu śródziemnomorskiego -
jajko
1 szt -
sezam czarny
1 łyżka
Sposób przygotowania
Na cieście ułożyć plasterki polędwicy, posypać mozzarellę, natkę pietruszki a potem cieniutko pokrojony ser sałatkowy.
Brzeg jednego z dłuższych boków posmarować rozmąconym jajkiem i zwinąć roladę zaczynając od brzegu nie posmarowanego.
Roladę pociąć na 1 cm grubości kawałki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować je jajkiem i posypać sezamem.
Piec 25 minut w temperaturze 210 stopni.
Podawać na gorąco lub zimno.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się