Francuskie ślimaczki Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • polędwica wieprzowa

    18 plasterków surowej wędzonej
  • mozzarella

    200 g tartej
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka posiekanego
  • ser sałatkowy

    1/2 krążka typu śródziemnomorskiego
  • jajko

    1 szt
  • sezam czarny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć a natkę posiekać.
Na cieście ułożyć plasterki polędwicy, posypać mozzarellę, natkę pietruszki a potem cieniutko pokrojony ser sałatkowy.
Brzeg jednego z dłuższych boków posmarować rozmąconym jajkiem i zwinąć roladę zaczynając od brzegu nie posmarowanego.
Roladę pociąć na 1 cm grubości kawałki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować je jajkiem i posypać sezamem.
Piec 25 minut w temperaturze 210 stopni.
Podawać na gorąco lub zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 13.02.2017 20:35
fajne bułeczki
ZEWA 13.02.2017 18:57
Dziękuję bardzo :)
Bernadeta1 13.02.2017 16:41
bardzo takie lubię, pyszne
Malinka 13.02.2017 11:30
Apetyczne ślimaczki!
Krzysztof15 13.02.2017 10:38
bardzo smaczne
Konczi 13.02.2017 09:40
pysznie wyglądają :)
RenataZ-et 13.02.2017 09:33
wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat