Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z parówką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki cienkie 3 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
jajko 1 sztuka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Porada

Szybka przekąska z ciasta francuskiego dla niespodziewanych gości

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z parówką

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie przekrawamy na 12 paseczków. Smarujemy śmietaną.
Krok 1 - Francuskie ślimaczki z parówką foto
2
Parówki kroimy na ukos w plasterki , układamy na każdym paseczku ciasta po 4 kawałki.
Krok 2 - Francuskie ślimaczki z parówką foto
3
Zawijamy ślimaczki. Układamy na blaszkę. Jajko bełtamy z przyprawami-polewamy wierzch każdego ślimaczka.
Pieczemy ok 30 min w 180 st.
Krok 3 - Francuskie ślimaczki z parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 25.08.2015 16:29
wygladają bardzo apetycznie
Aannkaa82 25.08.2015 16:27
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak