Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z masą makową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
jajko 1 sztuka
masa makowa 350 g
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z masą makową

1. Ciasto francuskie smarujemy masą makową zostawiając wolne brzegi. Zwijamy w rulon jak roladę.

2. Następnie kroimy na około 1,5-2 cm kawałki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 18-20 minut (do zrumienienia ciasteczek). Ostudzone ślimaczki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 21.12.2014 19:13
Pysznie wyglądają :)
agnieszka214 21.12.2014 17:46
same pysznosci na te święta
mirosława4 21.12.2014 15:35
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak