Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z jabłkami i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op
Cynamon mielony Prymat
płatki migdałowe 2 łyzki
cukier trzcinowy
żurawina
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z jabłkami i migdałami

Kroki postępowania

1
Ciasto rozłożyć na płasko i rozcinamy na 6 kwadratów. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do jabłka dodajemy płatki migdałowe, żurawinę i cynamon, całość mieszamy.
Krok 1 - Francuskie rożki z jabłkami i migdałami foto
2
Na kwadraty z ciasta nakłdamay po łyżce farszu jabłkowego i składamy na pół tworząc trójkąty. Dokładanie zamykamy trójkąty, aby nie wypłynął farsz jabłkowy, dodatkowo przygniatamy brzegi widelcem.
Krok 2 - Francuskie rożki z jabłkami i migdałami foto
3
Z wierzchu posypujemy cukrem trzcinowym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 15 minut.
Krok 3 - Francuskie rożki z jabłkami i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 12.10.2012 08:01
uwielbiam
Magula 30.09.2012 14:57
ja właśnie też ciasto francuskie uwielbiam i ciagle z nim kombinuje
daria2911 30.09.2012 12:20
uwielbiam ciasto francuskie
Sylwia56
Sylwia56 30.09.2012 11:27
jakie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak