Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
grzyby leśne 30 dag
cebula 1 szt
masło 5 dag
jajko 1 szt
mak 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby obierz i wypłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Grzyby razem z cebulą podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Francuskie rożki z grzybami foto
2
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 5cm.
Krok 2 - Francuskie rożki z grzybami foto
3
Na środek każdego z kwadratów nałóż porcję farszu grzybowego. Ciasto złóż na pół. Widelcem dociśnij brzegi rożków.
Krok 3 - Francuskie rożki z grzybami foto
4
Przygotowane rożki ułóż na blaszce. Posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp makiem. Piecz 5 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
Krok 4 - Francuskie rożki z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 15.10.2014 13:01
Pomysłowe i apetyczne.
ice cubes 15.10.2014 09:33
wyglądają kusząco
gosia56 15.10.2014 09:23
na pewno pyszne ;)
norweska20 15.10.2014 09:07
bardzo lubię
Wiktoria29 15.10.2014 09:06
bardzo fajny pomysł
engie23 15.10.2014 08:50
super pomysł :)
Marta Ryżek-Kalkowska 14.10.2014 22:10
bardzo mi sie podobają
Stenka 14.10.2014 20:29
ciekawy przepis
wioleczka83 14.10.2014 20:22
apetycznie wyglądają
mimi 14.10.2014 19:39
pyszna przekąska
Ania321 14.10.2014 19:00
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak