Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie różane rogaliki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
róża 1 mały słoiczek
jajko 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie różane rogaliki.

Ciasto rozwinąć,od dużego talerza wykroić okrąg,następny okrąg wykroić od deserowego talerzyka,gdyż dwa duże nie zmieszczą się.
Ciasto podzielić na 8 części.Na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę róży i zawinąć. Posmarować roztrzepanym jajkiem,dać na blachę wyłożoną papierem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do złotego koloru w 180st.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 13.10.2016 21:22
może tak wyglądają,ale są z ciasta francuskiego:)
Habibi 13.10.2016 13:33
Łasuchem jestem a nie łańcuchem ;)))
Habibi 13.10.2016 13:33
Bardziej mi na kruche wyglądają, niż na francuskie, ale jestem łańcuchem, więc nie będę wybrzydzać ;) Jak dla ciasta francuskiego, to trochę za niską temperatura pieczenia.
Łukasz15 12.10.2016 21:54
Są przepyszne
Wafelek2601 12.10.2016 21:19
Bardzo dobre
magdow 12.10.2016 20:34
bardzo smaczne ;]
Edith85 12.10.2016 20:23
Smakowite ciasteczka
agnieszka214 12.10.2016 18:23
takie rogaliki bym mogła zejsc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak