Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z czekoladą i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
nutella 1/2 szklanki
orzechy 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z czekoladą i orzechami

Ciasto francuskie kroimy w trójkąciki. Przy jednym z boków kładziemy łyżeczkę nutelli oraz orzecha. Zwijamy jak rogalik i układamy na blasze. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Posypujemy pokruszonymi orzechami i pieczemy w 180 st. C. do zarumienienia (ok. 15 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak