Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paczuszki na domówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
szpinak mrożony 200 g
ser feta 135 g
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat
pomidory suszone Smak 4 szt
cebula 1 szt
olej z suszonych pomidorów 2 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paczuszki na domówki

Szpinak rozmrażamy i smażymy na oleju. Kiedy odparuje dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i drobno posiekane pomidory. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokruszoną fetę i smażymy aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. zostawiamy do ostygnięcia.

Ciasto rozwijamy i dzielimy na 18 takich samych kwadratów. Farsz również dzielimy na 18 części. Nakładamy farsz na ciasto i dokładnie je sklejamy w paczuszki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Paczuszki smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym do 220 st piekarniku, aż paczuszki upieką się na złoto.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 24.09.2016 17:17
Fajny pomysł:))
Patrycja33 23.09.2016 19:41
super paczuszki pycha
agnieszka214 23.09.2016 19:00
Pycha przekąska
Aleksandra/Olcia 23.09.2016 18:26
uwielbiam takie przekąski
Ewelina1991 23.09.2016 17:02
pyszne te paczuszki
marenka 23.09.2016 14:59
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak