Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paczuszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
serek śmietankowy 1 opak.
pomidorki koktajlowe 8-10 szt.
szynka konserwowa 5 plastrów
jajko 1 szt.
sezam czarny
sól gruboziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paczuszki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Na połowie ciasta rozsmarowujemy serek. Następnie układamy plastry szynki a na nią równomiernie w rządkach połówki pomidorków koktajlowych.
Krok 1 - Francuskie paczuszki foto
4
Całość przykrywamy pozostałą częścią ciasta francuskiego i dokładnie zlepiamy brzegi. Kroimy na mniejsze kwadraty, które następnie stemplujemy widelcem na brzegach.
Krok 2 - Francuskie paczuszki foto
5
Gotowe paczuszki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy roztrzepanym jajkiem. Każdą paczuszkę posypujemy solą gruboziarnistą oraz sezamem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 min. (do zarumienienia się paczuszek).
Krok 3 - Francuskie paczuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 15.10.2015 13:08
super przepis ;)
Ela15 22.08.2015 08:27
świetny deser
tycjanowa 20.08.2015 07:43
Dziękuję - tak też smakuje :D
tycjanowa 20.08.2015 07:41
Dokładnie :)
tycjanowa 20.08.2015 07:40
Dziękuję :)
justynkag 19.08.2015 19:58
Pysznie to wygląda
Bernadeta1 19.08.2015 18:30
super deserek
IKrakowianka 19.08.2015 18:05
super ciasteczka
Franciszek 19.08.2015 16:19
Pyszne to...
Konczi 19.08.2015 16:18
pysznie się zapowiada :)
mirosława4 19.08.2015 16:07
smaczne do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak