Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie łódeczki z nutellą i ananasem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
krem czekoladowy 1 słoiczek
ananas z puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie łódeczki z nutellą i ananasem.

Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić radełkiem na kwadraty.

Na każdym kwadracie zrobić radełkiem po dwie literki L.

Wbić całe jajko do filiżanki.

Roztrzepać jajko widelcem.

Posmarować roztrzepanym jajkiem wszystkie kwadraty.

Przekładać nacięcia na przemian, tak jak to widać.

Przełożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

I ponownie brzegi ciasta posmarować jajkiem.

Na każdy kwadrat ciasta położyć 1 łyżeczkę kremu nutellą.

Następnie wokół kremu poukładać kawałki ananasa z puszki.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez około 20 minut.

Upieczone ciasteczka pozostawić na blaszce do ostygnięcia.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 06.12.2015 18:24
proste i smaczne
agnieszka214 06.12.2015 15:42
Smaczne babeczki
RenataZ-et 06.12.2015 11:43
fajnie wyglądają
foczka-ks 06.12.2015 10:13
Twoje francuskie wypieki sa bardzo smaczne
bertpvd 06.12.2015 09:53
smaczne te łódeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak