Francuskie ciasto z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • boczek

    6 plasterków
  • jajka

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek należy pokroić na paseczki, zrumienić na patelni. Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Ułożyć na nim połowę porcji boczku, wbić jajka, a następnie pozostały boczek. Wierzch można udekorować paskami ciasta francuskiego. Zapiekamy w temp. 200 stopni przez około 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat