Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciasteczkA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasteczkA

Ciasto francuskie srednio zmrożone tniemy wzdłuż w prostokąt, który rozcinamy na mniejsze. każdy taki prostokąt nacinamy w środku nozem i przekładamy przez nacięci jeden koniec prostokąta. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy temp 190 stopni ok 10-15 minut, na papierze do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak