Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie babeczki z bitą śmietana

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
konfitura z borówki
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 30% 200 mililitrów
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 1 opakowanie
jagody
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie babeczki z bitą śmietana

Z ciasta wyciąć szklanką 8 dużych krążków, następnie w połowie krążków wyciąć środki , usuwając
Pełne krążki posmarować, rozmieszanym żółtkiem , ułożyć na nich te z wyciętym środkiem. Posmarować całość, resztą żółtka. Środki ciastek nakłuć widelcem .
Przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Odstawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan - fixem. W każde ciastko, włożyć łyżeczkę konfitury.
Przykryć śmietaną, nałożoną w rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki. Dekorować , mrożonymi jagodami i listkami mięty.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 13.05.2017 15:47
Same pyszności:)
Edita 12.05.2017 14:09
fajne babeczki
katarzynka455 11.05.2017 10:42
Pyszności.. super deserek:)
ben-ka 11.05.2017 09:06
Bardzo apetyczne.
Wiesława1 11.05.2017 07:32
Świetna propozycja
Krzysztof15 11.05.2017 06:39
pyszne babeczki
wwwiolka 10.05.2017 22:00
Bardzo fajny przepis.
Róża1 10.05.2017 21:59
CIEKAWY PRZEPIS !!!
Stenka 10.05.2017 21:36
smaczne babeczki
halina17 10.05.2017 21:07
Dobre babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak