Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski talerz z serami i owocami morza

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki mrożone 12 sztuk
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
cebula 1/3 małej
szczypiorek
oliwa 1 łyżeczka
ser pleśniowy niebieski 5 plasterków
ser pleśniowy 5 plasterków
mule 2 łyżki marynowanych

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski talerz z serami i owocami morza

Krewetki rozmrozić.
Na patelni roztopić masło. Podsmażyć na nim około 3 min krewetki z czosnkiem pokrojonym w bardzo drobną kostkę i solą.
Odstawić patelnię z krewetkami na bok do przestygnięcia.
W filiżance wymieszać oliwę z szczypiorkiem, cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostkę, pieprzem i solą.
Na talerz nałożyć krewetki, sery i mule. Krewetki oblać sosem z oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.06.2013 07:50
Coś dla mnie :P
Monika58 06.04.2013 22:26
jakie rarytaski :)
adelajda 06.04.2013 20:53
ten talerzyk poproszę !
Rafał10 06.04.2013 20:49
Mysiunia to u kogo robimy imprezkę ? :D
Mysiunia 06.04.2013 20:01
doskonałe na domową imprezkę :)
QuchniaKaroli 06.04.2013 18:51
wygląda kusząco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak