Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska zupa kapuściana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka/mała
ziemniaki 75 dag
boczek wędzony 60 dag
masło 1 łyżka
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
groszek konserwowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska zupa kapuściana

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, zalać 3 litrami wody, przyprawić, dodać pokrojony boczek i gotować około 45 minut. Następnie wrzucić pozostałe składniki i ugotować do miękkości, przed podaniem warzywa w zupie lekko utłuc tłuczkiem do ziemniaków i zaciągnąć masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 28.11.2014 19:19
Smaczna zupka.
molanka 28.11.2014 16:03
ciekawy pomysł
Megg 28.11.2014 13:33
pysznie się zapowiada
Sroczka 28.11.2014 13:20
Pysznie ta zupa wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak