Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
cebula 500 gram
białe wino 0,5 szklanki
rosół wołowy 1 litr
tymianek 1 opak
masło 50 gram

Porada

Do zupy można dodać również grzankę z bagietki z dodatkiem czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
cebulę obieramy i kroimy w piórka
Krok 1 - Francuska zupa cebulowa foto
2
smażymy ją na maśle aż się zeszkli
Krok 2 - Francuska zupa cebulowa foto
3
do rosołu wołowego dodajemy tymianek i wino
Krok 3 - Francuska zupa cebulowa foto
4
Do garnka dodajemy cebulkę i gotujemy na małym ogniu przez około 5 min
Krok 4 - Francuska zupa cebulowa foto
5
Zupę przelewamy do miseczki i posypujemy serem
Krok 5 - Francuska zupa cebulowa foto
6
przykrywamy kawałkiem ciasta francuskiego
Krok 6 - Francuska zupa cebulowa foto
7
Pieczemy w piekarniku około 15 min w 180C

Życzymy Smacznego !!!
Krok 7 - Francuska zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 12.06.2015 17:51
wygląda ciekawie pod tą pierzynką z ciasta:)
Czarnula666 16.05.2015 23:37
Nie jadłam jeszcze, ale wygląda smacznie ;)
Bernadeta1 16.05.2015 18:09
bardzo lobię taką zupkę
Betina#45 16.05.2015 18:07
rewelacyjna zupa cebulowa ;) pycha !
Wacław 16.05.2015 16:36
fajny przepis na smaczną zupę ;-)
Rycerz
Rycerz 16.05.2015 15:46
Zawsze chciałem zjeść taką zupkę, chyba skorzystam w tego przepisu.
Czyki 16.05.2015 10:30
Pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak