francuska ratatuja

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie

    2 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • bakłażan

    1 szt.
  • ząbki czosnku

    3
  • pomidory

    2 szt.
  • łyżka oliwy

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić w półplasterki, ułożyć na sicie, posolić i odstawić na 15 minut.
Cukinię pokroić w plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski, zaś pomidory w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać paprykę i cukinię. Po ok. 5 minutach dodać bakłażana, pomidory i czosnek. Dusić jeszcze ok. 10 minut, podlewając wodą. Posypać ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 19.09.2011 20:12
smaczne danie
becia879 25.11.2010 14:40
wg przepisu szczurka Remy? ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat