Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska pasta rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 70 dkg
ziemniaki 2 sztuki
oliwa 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
mleko 150 ml
sok z cytryny 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska pasta rybna

Rybę i obrane ziemniaczki ugotować w parowarze. Ostudzić. Ziemniaki i czosnek przecisnąć przez praskę, rybę zmielić. Skropić sokiem z cytryny. Dodać oliwę i mleko (powoli) ciągle mieszając.Dodać koper. Doprawić do smaku. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak