Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska Baba (rapide)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12,5 dag
masło stopione 4 dag
jaja 2 szt.
śmietana 2 łyżki
drżdże 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska Baba (rapide)

Wykonanie:
Drożdże rozkruszyć w śmietanie i ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto. przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w nagrzanym piekarniku około pół godziny w temp 170 stopni.
Gotową Babę polać rumem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.11.2013 22:31
wspaniała babka!!!!
Marta17 12.02.2013 20:43
bardzo lubię babki
gosia56 12.02.2013 19:58
pycha
V_kuchareczka 12.02.2013 19:51
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak