Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak z penne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa wędzona 400 g
ogórek kiszony 4 szt
cebula
marchew 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól
śmietana 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
makaron penne
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 2 ziarenka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak z penne

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni zeszklić cebule i dodać pokrojoną w paski kiełbasę. Chwilę posmażyć po czym zalać wodą, wrzucić startą na tarce marchewkę, ziele angielskie, liść laurowy i dusić ok 10 min. Dodać koncentrat i pokrojone w paski ogórki. Śmietanę wymieszać z mąką i łyżką wody i zagęścić tym forszmak. Doprawić do smaku i podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak