Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak poświąteczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędlina 1 kg
cebula biała 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt
jabłko 1 szt
ziemniaki ugotowane 15 dag
ser żółty 15 dag
tłuszcz 3 łyżki
śmietanka 15 dag
mąka 3 łyżki
jajko 3 szt
kostka rosołowa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak poświąteczny

Wykonanie:
Wędlinę pokroić i udusić z pokrojoną cebulą, następnie zmielić z namoczoną i odciśniętą bułką, jabłkiem i ziemniakami. Zrobić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić śmietanką wymieszaną z kostkami drobiowymi. Wymieszać z masą mięsną, startym serem, jajkami i przyprawami do smaku. Dokładnie wymieszać, przelać do naczynia żaroodpornego, piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak