Flaki domowe

Flaki domowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    1 opakowanie
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • marchewka

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Flaki domowe

Flaki wkładamy do osolonej wody i gotujemy ok 20 min. po tym czasie wylewamy wodę i zmieniamy na nową gotując ponownie ok 20 min. Wodę wylewamy i nalewamy nową i gotujemy ok 15 min do miękkości. Dodać starte na tarce warzywa i przyprawy do smaku, a na koniec przecier pomidorowy i lekko wymieszać. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

RenataZ-et 11.12.2012 20:22
dobry przepis
IKrakowianka 06.03.2012 20:12
super
anja3107 21.08.2011 13:22
uwielbiam
małgorzata114 16.03.2011 10:07
wyśmienite
IlonaAlbertos 25.06.2010 14:21
Super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat