Przepis i sposób przygotowania na: Flaki
Kroki postępowania
Flaki gotujemy do miekkosci w 2 - 3 wodach. ODcedzamy, dodajemy do wywaru.
flaki | 1 kg |
mała marchew | 6 sztuk |
pietruszka | 2 sztuki |
oliwa | 5 łyżek |
majeranek | 4 łyżki |
pieprz w ziarnach | 10 sztuk |
bulion | 2 litry |
cebula | 2 sztuki |
seler | 1/2 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
ziele angielskie | 3 sztuki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1,5 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 2 łyżki |
pieprz | do smaku |
sól | do smaku |
smalec | 1/4 kostki |
masło | 1/2 kostki |
mąka | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: