Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
marchewka 6 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
majeranek do smaku
kostki wołowe 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól pieprz ziele listek do smaku
mąka 2 łyżki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki

Zagotować flaki w duzym garku, parę razy zmieniając wodę. Do obgotowanych flaków dodać kostki wolowe, ziele angielskie, listki laurowe, majeranek, przyprawę do flaków troche pogotować, a nastepnie dodać starte na tarce marchew, pietruszkę i seler - nadal gotując. Gdy flaki i warzywa będą dość miekie, rozrobić mąkę z wodą i wlać do całości, jeszcze pogotować doprawić solą, pieprzem, maggi wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.10.2012 18:52
lubię
ziutula
ziutula 31.07.2012 10:38
też lubię flaki..
EWI 31.07.2012 09:20
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak