Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z pieprzem kolorowym i solą ziołową...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 łyżki
olej rzepakowy - ile potrzeba
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat - ile potrzeba
cytryna - do smaku
flądra 4 średnie
Sól ziołowa jodowana Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z pieprzem kolorowym i solą ziołową...

świeże flądry średniej wielkości /takie są najlepsze w smaku/ oczyścić z wnętrzności, odciąć głowy, odcinam też płetwy, ogon i dobrze flądry umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym

obsypane mąką flądry usmażyć na gorącym oleju na rumiano posypując je do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym

nam smakują skropione ciut cytryną i pieczywem na kolację........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 30.11.2013 11:54
To moja ulubiona rybka z dzieciństwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak