Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z patelni...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
mąka pszenna - ile potrzeba
olej do smażenia - ile potrzeba
flądra 3 sztuki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z patelni...

z fląder odciąć głowy i ogony, oczyścić z wnętrzności i dobrze umyć

natrzeć flądry sokiem z cytryny i przyprawami

odstawić do lodówki na 1 godzinę

przed smażeniem obsypać je mąką

na gorącym oleju smażyć na złocisto z każdej strony

najlepsza flądra jest prosto z patelni usmażona podana z pieczywem......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 31.05.2013 00:20
flądrę uwielbiam,ale tak rzadko można ją u nas kupić
leonowie 25.05.2013 18:13
wstyd sie przyznać ale flądry jeszcze nie jadłam:)
joanna__s 25.05.2013 15:07
Pycha! takie ryby mogę jeść codziennie.
Beatris 25.05.2013 13:18
To moja ulubiona rybka z dzieciństwa. Dawno jej nie jadłam.
Alex_M 25.05.2013 13:05
przepyszna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak