Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 5 szt
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona

Ryby umyć. oczyścić i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem. Następnie flądry panierować w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ryby z obu stron, aż skórka będzie chrupiąca .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.12.2014 09:13
pyszna rybka
Margo1 03.12.2014 10:27
apetycznie wygląda, zjadła bym taką rybkę
romanrafal
romanrafal 24.11.2014 16:24
smaczna rybka
Bernadeta1 07.11.2014 20:16
taka rybka to coś na moje smaki
Sroczka 07.11.2014 11:10
Bardzo lubię taką rybkę.
molanka 07.11.2014 10:39
przypominają się wakacje nad morzem
ewelinapac 07.11.2014 10:01
fajna rybka
ice cubes 07.11.2014 08:56
lubię takie dania :)
olkaaa 07.11.2014 07:30
już dawno nie jadłam
Romanowka 07.11.2014 06:03
Pysznie wygląda!
w mojej kuchni 07.11.2014 00:39
lubię fląderkę smażoną
Megg 06.11.2014 22:48
uwielbiam rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak