Flądra na puree ziemniaczanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    8 kawałki
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    3-4 łyżki
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Flądra na puree ziemniaczanym foto
Fladrę świeżą myjemy a następnie oprószamy solą i pieprzem,
Krok 2 - Flądra na puree ziemniaczanym foto
w jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do obtoczenia, rybę panierujemy w jajku i mące
Krok 3 - Flądra na puree ziemniaczanym foto
smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu - smażymy na wolnym ogniu.
Krok 4 - Flądra na puree ziemniaczanym foto
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, jeszcze gorące przekładam do blendera, dodaję masło, mleko i natkę pietruszki i całość dokładnie rozdrabniam i łączę do uzyskania gładkiego puree ziemniaczanego.
Krok 5 - Flądra na puree ziemniaczanym foto
Na talerz nakładamy porcje puree na której układam upieczoną rybę, podaję posypując natką pietruszki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 25.02.2014 14:45
ale smaczne danie!
Lukrecja29 08.12.2013 21:44
pyszne, bardzo lubię flądrę.
Kuchenka 24.11.2013 09:14
apetyczna rybka
gibli 17.11.2013 11:19
fajny przepis:)
fotoviderek 17.11.2013 10:21
Wspaniała rybka :)
Marta11 16.11.2013 17:33
pyszny obiad
Dorota37 16.11.2013 15:39
pyszna rybka
w mojej kuchni 16.11.2013 12:40
prawdziwe smakołyki na talerzu...
gosia561 16.11.2013 11:30
lubię takie nasze ryby
Gracer 16.11.2013 11:15
super rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat