Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 750 g
mąka 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 0,5 szklanki
marchewki 2-3
seler naciowy 2-3 łodygi
cebula
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 szkl.
ocet winny 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra marynowana

Rodzynki skrop łyżka wina.Z łodyg selera usuń włókna ,warzywa pokrój w cienkie plasterki.Umyte filety fladry oprus sola pieprzem i mąką i usmaż na złoty kolor.Na 2 patelni podsmaż warzywa -posol dodaj liski laurowe i smaz kilka min.wyjmij łyżką cedzakową liscie l. i wlej wino i ocet i gotuj aż połowa sosu wyparuje.W głębokim półmisku ułoż ryby i przekładaj każdą warstwę warzywami. i przesyp rodzynkami i piniolami,zalej marynatą .Osudź przykryj folią i wstaw na 2 -3 dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak