Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra cytrynowa z piekarnika....

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 4 sztuki/większe
olej rzepakowy 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: flądra cytrynowa z piekarnika....

flądry oczyścić: usunąć głowy,, wnętrzności, oskrobać, odciąć ogony i dobrze flądry opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

olej rzepakowy wymieszać z podanymi składnikami w misce, włożyć flądry do marynaty, wymieszać i schować przykryte do lodówki na 3 godziny

blaszka wyłożona papierem do pieczenia, na blaszce ułożyć flądry z marynatą, włożyć do zimnego piekarnika, nastawić na 200 C, grzanie góra/dół, piec z 30 minut, następnie na termoobiegu z 10 minut w 160 C

flądry są soczyste, aromatyczne...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.07.2016 21:46
Bardzo dobra
mysza75 13.07.2016 17:14
jaka fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak