Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z żołądkami indyczymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki indycze 1/2 kg
flaczki 1 op
marchewki 3 szt
kostki rosołowe 2 szt
woda
majeranek do smaku
margaryna 1/2 kostki
mąka 5 łyżek
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z żołądkami indyczymi

Żołądki pokroić dowolnie , zalać wodą. Gotować na wolnym ogniu. dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , jak są żołądki pół miękkie dodać flaczki z opakowanie, gotować do miękkości . Następnie z margaryny i mąkki zrobić zasmażkę wsypać do gotujących się flaczków razem z majrankiem, dodać kostki rosołowe oraz czosnek rozduszony bądź pokrojony w plasterki , chwilę pogotować , dodać resztę przypraw .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2013 00:20
bardzo lubię ale pracochłonne i trudno mi się do nich zabrać
adelajda 28.08.2012 17:48
robię podobne tylko z kurzych żołądków !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak