Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wieprzowe z kaszą jęczmienną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki wieprzowe 500 g
woda 4 litry
kasza jęczmienna 4 łyżki
lubczyk 1
sól do smaku
marchewka 1
pietruszka 1
seler 1

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wieprzowe z kaszą jęczmienną

Żołądki wieprzowe dokładnie myję. Kroję w paski i zalewam 4 litrami wody. Gotuję kilkanaście minut po czym zmieniam wodę. Dodaję marchew, pietruszkę oraz seler. Wrzucam kostki rosołowe i gotuję 20-30 minut. Warzywa wyjmuję i wsypuje kaszę jęczmienną i dodaje pokrojoną roślinę lubczyk. Ewentualnie solę do smaku. Gotuję do momentu ugotowania się kaszy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.11.2012 17:59
ciekawy pomysł z tą kaszą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak