Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki po warszawsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaczki drobiowe 1 kg
sól dosmaku
kości wołowe 50 dkg
włoszczyzna 40 dkg
margaryna 6 dag
mąki 3 dag
pieprz dosmaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat dosmaku
majeranek
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
Imbir mielony Prymat dosmaku
cebula 1 sztuka,

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki po warszawsku

żołądki ugotować pokroić,szkielety obrać ugotować .Dać to razem do rosołu i ugotować do miękkości dać przyprawy,cebulę pokroić i usmażyć razem z mąką wlać do zupy na koniec przecier pomidorowy gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 24.03.2013 09:18
bardzo pyszna potrawa
M. Monroe 08.11.2012 12:23
flaczki na pewnych imprezach i pewnych porach są nieocenione ;)
sylwiusia055 17.10.2012 09:09
ekstra pomysł
Pietruszka 15.10.2012 22:23
super
Dorian 09.10.2012 18:51
fajny pomysl
JaPaqc 25.09.2012 22:17
flaki po warszawsku w Twoim wykonaniu sa najlepsze
eliza135 25.09.2012 09:02
Z żołądków ja je robię od dawno, rodzina się najada
gusia1000 24.09.2012 14:46
Tą zupę nie każdy je, ale z drobiowych musi być chyba ona lepsza, niż z innych.
Henryka2 23.09.2012 18:15
A co to jest żartt jakiś?! 1kg FLACZKI DROBIOWE?! Proszę o pokazanie tej części ciała drobiu.I proszę nie używać nazwy "po warszawsku" bo wskazuje ona na całkiem inną potrawę.
adelajda 23.09.2012 17:52
lubię flaczki !
ewelina/bunia 23.09.2012 17:05
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak