Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1 kg
porcja rosołowa 1 szt
ćwiartka z kurczaka 2 szt
włoszczyzna 0,5 kg
majeranek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki na rosole

Z porcji, ćwiartki i włoszczyzny ugotować rosół ok 2-3 litrów. Włoszczyzną i mięso wyjąć z rosołu,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarku. Pokrojone flaki zalać wrzącą wodą obgotować, odcedzić, wrzucić do rosołu i gotować do miękkości, dać majeranek. Obrać mięso z porcji i ćwiartek, pokroić w paski jak flaki połączyć z flakami w rosole. Całość przyprawić solą, pieprzem i magą, posypać zieloną pietruszką. Można dać łyżkę koncentratu pomidorowego- to zależy od gustu. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.01.2014 20:31
fajny przepis
msmors 07.01.2014 12:41
lubię takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak