Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki cielęce z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki cielęce 2,5 kg
kości wołowe 500 g
krewetki 500 g
seler 200 g
pietruszka 150 g
cebula 200 g
marchew 200 g
czosnek 5 g
majeranek 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
sól 1 szczypta
imbir 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuka
masło klarowane 100 g
por 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki cielęce z krewetkami

Oczyszczone flaki zalewamy gorącą woda, odcedzamy. Zalewamy zimną wodą i gotujemy do miekkości. Kroimy na cienkie paseczki. Kości wołowe zalewamy zimną wodą, dodajemy połowę warzyw i gotujemy wywar. Pozostałe warzywa tniemy w słupki i gotujemy w przecedzonym wywarze. Flaki smażymy z krewetkami i przyprawami. Dodajemy do wywaru, doprawiamy, gotujemy 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 21.07.2012 17:21
ale połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak