Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fioletowo-kakaowe co nieco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremuś 1 szt
suchary 6 szt
ser biały 1/2 kg
jeżyny 1 szklanka
białko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: fioletowo-kakaowe co nieco

Kroki postępowania

1
suchary kruszymy na mniejsze kawałki i miksujemy razem z kremusiem na gładką masę
Krok 1 - fioletowo-kakaowe co nieco foto
2
masą wykładamy okrągłą formę
Krok 2 - fioletowo-kakaowe co nieco foto
3
Ser biały miksujemy z jeżynami. Białka ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy cukier i mieszamy z serem , dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i wykładamy na masę z kramusia
Krok 3 - fioletowo-kakaowe co nieco foto
4
Galaretkę rozpuszczamy i tężejącą zalewamy placek. Chłodzimy w lodówce.
Krok 4 - fioletowo-kakaowe co nieco foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.01.2014 08:05
ciekawe danie
Seba 09.01.2014 13:21
fajny deser
Aneta41 16.11.2012 19:38
wyglada apetycznie:)
teresa18 07.11.2012 19:13
słodkie zaskoczenie-pyszności
alaaa 29.10.2012 19:15
ciekawy sposób na sucharki,,
Kekerboom 29.10.2012 13:01
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak