Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety zapiekane z serem pleśniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
sól i pieprz do smaku
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
ser camembert 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety zapiekane z serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Filety opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 1 - Filety zapiekane z serem pleśniowym foto
2
Ser pokroić w plasterki.
Krok 2 - Filety zapiekane z serem pleśniowym foto
3
Usmażyć filety na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Krok 3 - Filety zapiekane z serem pleśniowym foto
4
Na każdy filet położyć dwa plastry serka. Oprószyć ser pieprzem kolorowym. Zapiec aż ser się rozpuści.
Krok 4 - Filety zapiekane z serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.10.2015 14:59
Dobre jedzenie.
jasiek 28.05.2015 10:00
serek dodaje tu fajnego wyrazu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak