Filety zapiekane z pomidorkami i szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • szynka parmeńska

    4 plasterki
  • oregano

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    200 g
  • szparagi zielone

    1/2 pęczka
  • parmezan starty

    4 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Filety przeciąć wzdłuż.Natrzeć przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem oraz oliwą. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na filety wyłożyć szynkę.Na wierzchu poukładać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Zapiekać przez 18 mi.
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, posmarować oliwą. Ułożyć a szynce. Zapiekać przez 5 min. Następnie posypać jeszcze 1 min.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 18.05.2016 13:46
pyszne danie
jagoda5913 18.05.2016 12:44
super danie
gosia56 18.05.2016 10:12
pyszne jedzonko;)
w mojej kuchni 18.05.2016 08:32
same pyszności
Stenka 18.05.2016 07:43
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat