Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety zapiekane z pomidorkami i szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
czosnek 2 ząbki
szynka parmeńska 4 plasterki
oregano 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 200 g
szparagi zielone 1/2 pęczka
parmezan starty 4 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety zapiekane z pomidorkami i szparagami

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Filety przeciąć wzdłuż.Natrzeć przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem oraz oliwą. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na filety wyłożyć szynkę.Na wierzchu poukładać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Zapiekać przez 18 mi.
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, posmarować oliwą. Ułożyć a szynce. Zapiekać przez 5 min. Następnie posypać jeszcze 1 min.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 13:46
pyszne danie
jagoda5913 18.05.2016 12:44
super danie
gosia56 18.05.2016 10:12
pyszne jedzonko;)
w mojej kuchni 18.05.2016 08:32
same pyszności
Stenka 18.05.2016 07:43
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak