Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z udka kurczaka z porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety drobiowe 2 szt
por 1/2 szt
marchewka 1 szt
jogurt naturalny 100 ml
ząbki czosnku 2 szt
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z udka kurczaka z porem

Pora pokroić w półplasterki, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać masło i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.
Filet z udka kurczaka lekko rozbić jeśli ma kieszonkę na nadzienie i nafaszerować. Jeśli nie rozbić bardziej, nałożyć nadzienie i zwinąć w roladkę. Panierować dwukrotnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem i bułce tartej. Usmażyć na małym ogniu na złoty kolor.
Pozostałego pora z marchewką podgrzać, zdjąć z ognia i zalać jogurtem. Dokładnie wymieszać.
U mnie z ryżem polanym sosem porowym i posypanym świeżo mielonym pieprzem i ze smażoną, czerwoną kapustą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak