Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z udek duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z udek z kurczaka 5 sztuk
sól
pieprz
bazylia
oregano
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z udek duszone

Każdy kawałek mięsa można przekroić na pół.Doprawiamy mięso solą, a następnie świeżo mielonym pieprzem.Każdy kawałek posypujemy odrobiną przyprawy do potraw, oregano oraz bazylii.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim każdy kawałek mięsa. Dusimy kwadrans pod przykryciem. Mięso najlepiej smakuje z mizerią i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 19:46
Dobre mięso.
ttrytka 16.09.2012 21:17
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak