FILETY Z MIRUNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

FILETY Z MIRUNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny ze skórą

    600 gram
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • pieprz biały Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej

    6-8 łyżek
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - FILETY Z MIRUNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ
Filety z miruny rozmrozić,umyć i osuszyć,pokroić na porcje.Doprawić białym pieprzem,solą do smaku i skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny,odstawić do lodówki na około godzinę.
Krok 2 - FILETY Z MIRUNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ
Na patelni rozgrzać olej.Kawałki ryby panierować najpierw z obu stron w mące a następnie tylko z jednej strony tej bez skóry w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące.Tak przygotowaną rybę do razu kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem stroną panierowaną w jajku i mące do dna patelni,tak aby skóra była u góry.
Krok 3 - FILETY Z MIRUNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ
Smażyć kawałki ryby na średnim ogniu około 4 minuty a następnie przewrócić rybę na drugą stronę zwiększyć ogień i smażyć następne 4 minuty aż skórka będzie chrupiąca.
Krok 4 - FILETY Z MIRUNY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ
Zdjąć gotowe filety z miruny z patelni.Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

VardaVirgo

24.11.2017 13:51
Rewelacyjny przepis, pyszna ryba. Wszyscy się nią u mnie zajadają. Właśnie przygotowuję ją na obiad :D

Anonimowy

23.12.2013 22:33
o rany, ale zgłodniałam

Łukasz15

15.10.2013 07:44
Bardzo lubię

olkaaa

03.08.2013 10:33
wygląda kusząco

Wacław

28.05.2013 15:04
smaczny ten obiad :)

mirosława4

25.03.2013 16:59
smaczna i zdrowa rybka

Zosia1

16.03.2013 23:52
jeszcze nigdy miruny nie jadłam

barbara11561

10.03.2013 12:20
świetna rybka

kate.500

18.02.2013 19:08
apetyczna rybka

Krystyna32

12.02.2013 06:29
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat