Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w podwójnej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 po 200 g
mąka 50 g
jajko 1 szt
mleko 2% 10 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sos 200 g (remulada duńska)
olej rzepakowy 50 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w podwójnej panierce

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą, pieprzem i lekko rozbijamy.

Przygotowane mięso obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku (z dodatkiem, mleka /10 ml/ soli i pieprzu). Kolejno w bułce tartej, sosie i zaś w bułce.

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.04.2016 19:29
lubimy takie mięsko
Lis 16.04.2016 11:31
Smakowite i proste:)
olkaaa 16.04.2016 09:44
już dawno nie robiłam kurczaka
Damiano
Damiano 16.04.2016 09:07
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak